Galleri Skarpans
Skriv ut denna sida

Oktobers utställning: Gun Jennervall

Avslutade

"Konstutställning med Gun Jennervall
- det ligger en viskning på lur"

Vernissage fredagen den 2 oktober klockan 18. Välkommna!

Utdrag ur informationsbladet om utställningen som pågår under perioden 2 till 24 oktober i Galleri Skarpans.

"Gun Jennervall heter jag och är bördig åländska. Jag bor sedan juni 2014 i Norrköping, efter flytt från Göteborg. 1975-84 bodde jag och min familj i Åby utanför Norrköping. Det var då som mitt måleri startade på allvar med en kurs i oljemålning. Lärare var Liisa Chadhuri.

I Luleå utbildade jag mig vidare i måleri och kroki på Sunderbyns folkhögskola. Parallellt med konsten har jag arbetat som förskollärare.

Sedan slutet av 80-talet har kvinnan ofta fått stå i fokus i mitt skapande. I mitten av 90-talet köpte Studieförbundet Bilda min utställning ”Kvinnoliv” (akvareller). Den har sedan dess gått som vandringsutställning runt om i Sverige.<(p>

2002 invigdes mina altarbilder till Härnösands Missionskyrka; sju bilder i olja om den treenige Guden. Vidare finns mina bilder i Härnösands folkhögskolas lokaler och jag har också smyckat festvåningen i Majornas Missionskyrka, Göteborg.

Det har blivit många utställningar sedan slutet av 1970-talet. Nu är jag nybliven pensionär och kommer att kunna ägna mig åt mitt skapande på heltid."


Mer info

Pågår från:
fredag, 02 oktober 2015
Pågår till:
lördag, 24 oktober 2015
Vernissage:
fredag, 02 oktober 2015
Senast ändradonsdag, 28 oktober 2015 08:25
(0 röster)
Läs 1942 gånger
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.