Utställning Galleri Skarpans 2018
Utställning Galleri Skarpans 2018 Henrika Lax

Utställning med Henrika Lax

Avslutade

Henrika Lax

visar utställningen "I tystnaden"

 

7 - 29 september 2018

Välkommen på vernissage
torsdagen den 6 september 2018 kl. 18 – 20

 

Vad är tystnad och vad händer i tystnaden? Är det endast frånvaro av ljud eller snarare inre tillstånd av stillhet? Vad händer med mänskan och tidsupplevelsen när hon stannar upp? Tystnad har för mig kommit att betyda, att jag själv är så stilla att jag kan varsebli att tystnaden innebär rörelse.

 

Motiven finns nära mig, främst i huset där jag bor. Där kan jag naturligt dröja i tystnaden. Huset är fullt av speglingar, skuggor, luft, rum, djup, tomrum, liksom trädgården och naturen. Allt växlar med ljusets och årstidernas rörelse. I interiörerna uppstår en rumslig kluvenhet där gränsen mellan fast stoff och öppen rymd vacklar. Ljuset spränger sig genom de gränser som väggar och tak utgör. Tystnaden och ljusets gång skapar ett slags genomlyst nu, där nuet och evigheten finns i samma andetag.

I huset bor också föremål. De är orörliga, skapade av mänskors händer. Men när de fångas av ljuset försätts de i rörelse. I tystnaden kan jag se tingen dansa.

Utställningen består av målningar och texten I tystnaden.

 

Utställningen har understötts av Ålands kulturdelegation, Centralkommissionen för konst, Nygréns stiftelse och Föreningen konstsamfundet

Mer info

Pågår från:
fredag, 07 september 2018
Pågår till:
lördag, 29 september 2018
Vernissage:
torsdag, 06 september 2018
Senast ändradtisdag, 02 oktober 2018 21:33
(0 röster)
Läs 464 gånger
Taggad under :
Logga in för att kunna kommentera