Elefanten i rummet
Elefanten i rummet Anette Gustafsson

Utställning med Anette Gustafsson

Avslutade

Anette Gustafsson

visar utställningen "Elefanten i rummet"

 

8 februari – 3 mars

 

Galleri Skarpans har glädjen att visa utställningen Elefanten i rummet av Anette Gustafsson (f. 1966) under perioden 8 februari - 3 mars, 2019.

Det är första gången Anette Gustafsson visar porträtt på Åland, de flesta av djur, var och ett med ett personligt uttryck.

Gustafssons akvarellmåleri inspireras av natur och utställningen myllrar av djur, hav och landskap, målade med en stilistisk säkerhet som kännetecknar hennes konstnärskap.

Sin skapar processen beskriver Anette Gustafsson som en lek med färg, vatten och ljus, snarare än en tekniskprocess. Målningar växer fram organiskt och stegvis där hon lägger lager av färg, stannar upp och betraktar för att sedan skala av, betrakta, och bygga vidare. ”Det ska kännas i hela kroppen, först då vet jag att verket är klart. Jag målar det som berör och som väcker känslor hos mig”, berättar Gustafsson.

Gustafssons konst ställs ut internationellt. Bosatt i Norrtälje, är Gustafsson välkänd för den åländska publiken som mött henne i ateljén ute på Rödhamn där familjen driver gästhamnen sedan dryga tjugo år.

Välkommen på vernissage torsdagen den 7 februari kl. 17:00 – 20:00
i konstnärens närvaro.

Utställningen är ett samarbete med Ålands konstmuseum som under perioden 3.2 -3.3.2019 visar akvareller av Anette Gustafsson och skulpturer av skrotkonstnären Johan Karlsson. Skulpturer av Karlsson finns på Galleri Skarpans.

http://www.konstmuseum.ax/sv/2019/01/anette-gustafsson-och-johan-karlsson/

Mer info

Pågår från:
fredag, 08 februari 2019
Pågår till:
söndag, 03 mars 2019
Vernissage:
torsdag, 07 februari 2019
Senast ändradtorsdag, 07 mars 2019 22:36
(0 röster)
Läs 407 gånger
Logga in för att kunna kommentera